29. sep, 2020

Ravnkloas Cella 1. VK på Sennalandet

Sist lørdag ble det en ny sterk prestasjon fra kennelen, og denne gang er det Cella som har stått for den! Cella har vært stilt lite på prøve de siste 2 årene. Årsaken er løpetid i prøvesesongen, hundesykdom og nå sist covid-19. Dermed har hun vært mye i ro over en tid. Vi har uka før prøven på Sennalandet jaktet ved Reisavann med våre gode venner som vi pleier på høsten, og Cella har denne uka vist at hun er i godt slag, og klar for å stilles på prøve. Fuglebestanden på Sennalandet har vært dårlig som ellers i Finnmark, men hun fant sine fugler, og med frisk reis, ro og korrekt apport ble hun tildelt 1. VK kvalifisering. Cella ble stilt av Sigleif. Dette er Cellas femte 1. premie VK. 

Kritikk: 
Mot Lex: Cella jakter glimrende. Finnes i stand i lag med makker. Reiser ryper villig og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer korrekt. 
Mot Ruuti: I medvind jakter Cella fortsatt glimrende, men Ruuti vinner slippet på noe større bredde. 
Tildeles 1. VK. 
Tallkarakterer: 5 5 6 4 4 4

Dart har søkt glimrende han også hele helga, men har ikke lyktes med å kommer for fugl, dessverre. Begge dagene gikk han med til siste slutt. Vi er fornøyde med å ha fått premiert begge hundene denne høsten, tross elendig med fugl. 

Nå er prøvesesongen avsluttet for vår del for i høst. Vi prioriterer turer på havet ei stund framover, og tar jaktturer når det passer sånn. 

Bildet er fra høstjakta i år på Reisavann.