26. mar, 2020

Nye utfordringer for hundesporten

I fjor var det fare for smitte mellom hundene som satte stopper for jaktprøvene her i landet, i år er det coronaepidemien. Fare for økende smitte har ikke bare stengt ned Norge, men mesteparten av verden har satt stopper for reiser og samvær. Det er stor forståelse for tiltakene både myndigheter og hundeorganisasjoner gjør i kampen for å redusere smitten. Dermed ble også alle vinterprøvene etter midten av mars avlyst. Men begrensningene hindrer oss ikke i å være ute med hundene, såfremt man ikke har organiserte treninger. For vår del er det trimturer og snørekjøring som gjelder nå. Vi går i møte den fineste tiden av vinteren med forhåpentligvis mye bra vær etter all snøen som har kommet hittil i vinter. Som ellers på vårvinteren vil vi fortsette å bruke den fine naturen vi har med hundene våre.

Det positive er at unghundene i E-kullet ser ut til å utvike seg veldig bra! Unghundene var 1 år den 11. februar, og en av hundene var meldt på til to prøvehelger nå i vinter. Dette gikk selvsagt fløyten når prøvene ble avlyst pga coronaen. Eierne gir meget gode tilbakemeldinger på alle fire i kullet, og det er selvsagt hyggelig.

Vi planlegger kull på Cella når hun får løpetid i høst. Det er primært fordi vi selv skal ha valp fra dette kullet. Partner er ikke helt bestemt ennå, men vi jobber med saken. Cella blir 7 år til høsten, og dette blir hennes siste kull. Bildet er av Cella med rypene fra en treningstur i mars i år.