2. jun, 2019

Valpene utvikler seg fint

Valpene etter Cella og Kompis er nå 4 måneder, og tilbakemeldingen fra eierne er utelukkende positive. De er alle trygge og fine, og har tilpasset seg godt i sine nye miljø. De trives i bil, og noen av de synes allerede det er topp å bære. Alle våre hunder har vært lystapportører, selv om jeg likevel har hatt innlæring på apporten på de etter hvert.

Den triste meldingen er at Ravnkloas Zorro, den sorte hannen som skulle til Island, skadet seg i valpekassen og ble etter hvert så svekket at vi var nødt til å avlive den. Ingen av oss har sett at dette har skjedd, men han endret adferd fra den ene dagen til den andre, og ble stadig verre slik at vi av dyrevelferdsgrunner var nødt til å avlive den. Veldig synd både for oss, og ikke minst de som hadde gledet seg til å få ham til Island.

Nå er det ei rolig tid, og vi planlegger å stille Dart på et par utstillinger i sommer. Ellers går vi mye turer med hundene slik at de får holdt seg i aktivitet. Dart synes det er topp å trekke i motbakker, så for han blir turene god styrketrening også. Cella viser tegn på at løpetiden nærmer seg, og som alltid håper vi at hun gjør seg ferdig med den i løpet av sommeren. Vi planlegger nytt kull på henne på nyåret 2020. Hanne er foreløpig ikke bestemt.

Bildet er av Ravnkloas Edda som er på Rognan hos familien Kristensen. Edda er ei kraftig og fin tispe med solid beinstamme!