8. mai, 2018

Cella er paret med Jutevatnets Cox

Første paring var den 2. mai, og valpene forventes født i begynnelsen av juli.

Cox har hatt tre tidligere kull, og har avlet godt i alle kullene. Han er f.eks far til Årets Pointer i Norge og Årets Høyfjellshund 2014, og han har flere NJCh i tillegg til NUCh etter seg i avlen. Cox har en egenprestasjon viltfinnerevne på hele 115,38, og han finner statistisk sett 3x mere fugl enn makker. Dette er en hund vi kjenner meget godt da han eies av våre venner Wenche og Lasse Wara. Vi har jaktet, trent og gått på prøve med Cox. Han er rolig i hus og bil, og han har et topp gemytt ovenfor både folk og andre hunder. Cox har på jaktprøve 1.UK, 1.AK. 1.VK og 2.VK som beste resultater. På utstilling har han Excellent og CK som beste resultat.

Cella har oppnådd topp premier i alle kategorier. Som beste resultater på jaktprøve har hun 1.UK, 1.AK, 1.VK m/Ck finale, 3x1.VK og 2x 2.VK. På utstilling har hun cert og BIM. Gemyttet hennes er topp. Hun har en egenprestasjon viltfinnerevne på 121,22, og statistisk finner hun fugl 4x oftere enn makker. Cella var deltaker på NM-lag høyfjell vinter i 2016 i en alder av 2 1/2 år!

Cox x Cella er linjeavl med en innavlsindex på 11,9. Det er langt under grensa Norsk Pointerklub har satt for innavl (grensa er på 25).

Det forventes valper med gode viltfinneregenskaper, god helse og topp gemytt. Vi vurderer selv å ta valp fra dette kullet. Vi blir å ta ultralyd ca 20 dager etter første paring for å anslå ca antall valper.

Cella er godkjent avlstispe i NPK, og Cox har også innfridd kravene som avlshund, men eieren har foreløpig ikke sendt inn søknad til NPK på ham.

Bildet er av Jutevatnets Cox.

Interesserte kan ta kontakt enten på mail inger-lill@nordtroms.net eller tlf +47 41675716