15. apr, 2018

Flott helg for kennelen med 2 førstepremier!

Der satt den - både for Lars Petter og Compis og Cella og meg!🙂Det er veldig gledelig at Lars Petter Berg og Ravnkloas Compis nå har nådd målet sitt med 1. premie AK på jaktprøve! Compis har med mange sterke 2.AK vist at han lenge har ligget i løypa for høyeste premie i voksenklassen. Men begrepet "stang ut" har fulgt ekvipasjen ei stund, selv om 2.AK er en meget god premie! De har også ofte vært med til siste slutt, men ikke hatt mulighet på fugl. Sist helg startet de i Tolga på prøven til Østerdalen FK. Her oppnådde de igjen en flott 2.AK. Denne helga startet de på Dovreprøven i regi av Hedmark og Oppland FK. Blytungt føre, men Compis ga seg aldri i de tunge liene i solhellinga på Hjerkinn. Han hadde 1 fuglearbeid med djerv reis, og ble avsluttet med en velfortjent 1.AK! Compis ble dermed ny Elitehund i NPK. Gratulerer så masse til ekvipasjen fra Asker!🙂

Sigleif og jeg startet Cella og Dart på Altaprøven i helga. Her oppnådde Cella 1.VK i kvalifiseringen. Dette er Cellas fjerde 1.VK totalt, og hennes andre denne vinteren. Det må vi kunne si oss godt fornøyde med! Dart var uheldig og hadde ikke marginene på sin side. Han ble borte i tett skog i sitt første slipp, og da makker hadde fuglearbeid og Dart ikke var dukket opp ble han avsluttet. Rett etter ble han observert oppe i lia i stand. 2 ryper letta framfor han da Sigleif kom opp, men det var selvsagt for sent. Dart trenger fortsatt modning, og vi regner med at når høsten kommer og vi har fått jaktet med ham får han virkelig vist hva han er god for. Han har et stort potensial.

Vi valgte bort NM-vinter i år da dattera vår, Anja, bestemte seg for å komme hjem fra Australia på besøk. Vi har hatt 3 fine uker sammen med henne og sønn med samboer. Været har vært fantastisk, og det har blitt fine skiturer og annen trening, gode middager, avslapning og familiekos. Både Sigleif og jeg har hatt ekstra fri i tiden rundt påske.

Nå er det kun en jaktprøve igjen før vintersesongen er over for vårt vedkommende. Jeg har meldt på Cella til Sennalandsprøven om 14 dager, såfremt hun ikke får løpetid. Hun er allerede på overtid der. Dart får hvile fram mot høsten med tanke på jaktprøver, men dersom været og føret fortsetter som nå blir det mange fine fjellturer med hundene framover, med snørekjøring og avslapning i sola.