2. okt, 2017

1. AK til Ravnkloas Dart

Da har vi fått en ny VK-hund i huset! Sigleif startet med Dart på Sennalandet i helga, og lørdag oppnådde Dart 1. premie AK på sin tredje AK-start. Han har fra i vinter 2. AK. Dart hadde 2 fuglearbeid lørdag, og gikk et glimrende søk. Han er nå 2 1/2 år gammel, og er den andre i kullet som har oppnådd 1. AK hittil. Det ser ut for at paringen med Pimens Kajsa og Jutevatnets Birk har vært en meget god kombinasjon. Dart ble med denne premieringen ny Elitehund i NPK.

Darts kritikk: I vekslende biotop i svak medvind jakter Dart glimrende i god kontakt med fører. Revierer anvist terreng glimrende i stor fart. Stand, når fører kommer til beveger Dart seg, og ryper letter i flere omganger presist foran. Dart er rolig i oppflukt og skudd. Utreder ok. Senere ny stand. Når fører kommer opp letter det ryper presist foran Dart som er rolig i oppflukt og skudd. Utreder ok. Fortsetter sitt glimrende søk ut dagen, og tildeles i dag en velfortjent 1. premie AK.
Tallkarakterer: 566444

Kullsøster Luna (Delicious Black Diva) startet også på Sennalandsprøven, og gikk lørdag et meget godt søk, hun også. Hun lyktes ikke med fugl, men var med helt til klokka var passert 18 på ettermiddagen. Vi må få rost eieren Kristin Olsen som for aller første gang har startet på jaktprøve. Etter å ha snakket med Kristin høres det ut for at hun synes dette var moro, og hun vil nok stille Luna igjen ved en senere anledning.