23. sep, 2017

Cella er paret med Jutevatnets Cox

Første paring var i dag den 23. september, og valpene forventes født i slutten av november. De vil være leveringsklare i slutten av januar. Dette er perfekt tidspunkt med tanke på f.eks deltakelse i Norsk Derby.

Cox har hatt tre tidligere kull, og har avlet godt i alle kullene. Han er f.eks far til Årets Pointer i Norge og Årets Høyfjellshund 2014, og han har flere NJCh etter seg i avlen. Cox er også far til Freke som vi først hadde tenkt å bruke på Cella, men til slutt var Cox den som trakk det lengste strået av de to gode viltfinnerne. Cox har en egenprestasjon på viltfinnerevne på hele 115,38, og han finner statistisk sett 3x mere fugl enn makker. Dette er en hund vi kjenner meget godt da han eies av våre venner Wenche og Lasse Wara. Vi har jaktet, trent og gått på prøve med Cox. Han er rolig i hus og bil, og han har et topp gemytt ovenfor både folk og andre hunder. Cox har på jaktprøve 1.UK, 1.AK. 1.VK og 2.VK som beste resultater. På utstilling har han Excellent og CK som beste resultat.

Cella har som beste resultater på jaktprøve 1.UK, 1.AK, 1.VK m/Ck finale,1.VK og 2x 2.VK. På utstilling har hun cert og BIM. Gemyttet hennes er også topp. Hun har en egenprestasjon på viltfinnerevne på 120,39, og statistisk finner hun fugl 4x oftere enn makker. Cella var deltaker på NM-lag høyfjell vinter i 2016 i en alder av 2 1/2 år!

Cox x Cella er linjeavl med en innavlsindex på 11,9. Det er langt under grensa Norsk Pointerklub har satt for innavl (grensa er på 25).

Det forventes valper med gode viltfinneregenskaper, god helse og topp gemytt. Vi vurderer selv å ta valp fra dette kullet.

Bildet er av Jutevatnets Cox.

Interesserte kan ta kontakt enten på mail inger-lill@nordtroms.net eller tlf +47 41675716