30. apr, 2017

Oppsummering av vintersesongen

Vintersesongen ble slik vi hadde håpet på, med premiering både på Cella og på Dart. Dart fikk ei helg i AK etter at han ble 2 år, og der lyktes han med 2. AK på andre starten med 1 fuglearbeid uten reis. Lørdagen gikk han til høyeste premie, men lyktes ikke med fugl. Cella har i løpet av vintersesongen oppnådd 2x 2. VK. I tillegg ville hun vært kandidat for NM-lag vinter dersom hun ikke hadde fått løpetid. I vinter som sist høst har hun fått løpetid midt i sesongen, noe som har gjort at hun har mistet flere av prøvene begge sesongene.  Slik er det med tispene..

Det ble ikke noe av paringen for Cella i vinter. Cellas løpetid ble denne gang veldig kort. Tispene kan ha dårlig løpetid enkelte ganger, og for Cellas vedkommende ble hun aldri paringsklar før den var over igjen. Vi satser på høsten og prøver igjen da. Jeg regner med at hun får løpetid igjen i oktober. Det er hyggelig at de som allerede har meldt sin interesse for valp fortsatt ønsker å vente til høsten på dette kullet. Info om det kommende kullet er lagt ut i menyen under E-kullet.

Været her nord har vært fantastisk nå på ettervinteren, og vi har hatt mange fine turer med snørekjøring og på ski med hundene. Snøen ligger fortsatt i store mengder i fjellet, og det kan se ut som om skisesongen fortsatt skal vare ei stund, til glede for oss som setter pris på denne årstiden. Vi satser på å få flere fine turer før vinteren slipper taket helt.

Planen framover er å få med oss noen utstillinger i sommer. Vi får se etter hvert hvilke vi rekker og har mulighet for å dra på, men har allerede peilet oss inn på et par. Og i år som tidligere år satser vi på å få gått noen toppturer for å holde formen sånn noenlunde ved like gjennom sommeren.