13. jun, 2016

Elitehund Cella, og Dart med flotte utstillingsresultater fra helga.

13.juni 2016
Vi er nå inne i den rolige perioden av året med tanke på jaktprøver. Eller rolig er vel å overdrive da hundene og jeg har nesten daglige turer i fjellet og i lavlandet. Nord-Troms Friluftsråd har både i fjor og i år satt opp turer i fire kommuner i Nord-Troms. Dette er en fin måte å bli kjent med distriktet på, og i tillegg er det fantastisk god trim i ei ellers rolig tid! Jeg gikk mange av turene i fjor, og i år er det totalt 84 turer vi kan velge om vi vil gå. Flere av de er i lavlandet, mens andre er toppturer i fjell på opptil 1350 m.o.h. Hvor mange av disse jeg til slutt får med meg vil tiden vise, men i skrivende stund har jeg gått 40. Hundene setter pris på å få være med, og for meg er de gode turkompiser.

Sist helg ble det nordnorske pointertreffet på Rundhaug i Målselv avviklet. Sigleif og jeg var der med Dart og Cella sammen med flere titalls pointervenner. De fire foregående årene har jeg hatt ansvaret for å gjennomføre treffet som Distriktsrepresentant for Troms og Finnmark, men denne gang var det veldig greit og bare være gjest. Både Cella og Dart ble stilt ut på spesialutstillingen søndag. Cella fikk flott kritikk og very good. Dart ble beste juniorhanne med CK og 3BHK. Det må vi si oss veldig godt fornøyde med! Dart er fortsatt ung med sine 15 måneder, og langt fra ferdig utviklet. Men han er i ferd med å bli en skikkelig flott representant for pointerrasen. Ekstra moro var det at Kari og Ivar Ellingsen som har Darts pappa Jutevatnets Birk også i år tok turen nordover til treffet.

Cella fikk tildelt sitt Elitehunddiplom på treffet. Hun ble som tidligere nevnt Elitehund i NPK bare 2 år 3 mnd gammel da hun på utstillingen I Kiruna i november oppnådde Excellent. Hun er dessuten fortsatt kjapp på foten, og forsvarte 1. plassen sin da hun også i år vant dragracekonkurransen på lørdag på pointertreffet. Dvs at hun løp raskest fra start til mål på banen som var anlagt.

Bildet viser Sigleif og meg med Dart og Cella etter dragracet fra helgas pointertreff.