2. mai, 2016

Avsluttende vintersesong

02.04.-16
Vintersesongen her nord går mot en avslutning, selv om snøen nok fortsatt ligger i høyfjellet noen uker. Dette er den fineste tiden på året i høyfjellet når været er som det vi har nå! Båndtvangen har startet, og rypesteggene har begynt med revirinndeling i fjellet. Sesongavslutning for oss er alltid snørekjøring før hundene og vi roer helt ned for vinteren. Snørekjøring er god trim for både oss og hundene, og er en fin aktivitet for å holde kondisjonen hos hundene ved like.

Tilbakeblikk på vinteren som nå er på hell er hyggelig for vår kennel. Ravnkloas Cella har hatt en fin sesong med 1. VK kvalifisering og 1. VK m/ck finale på Altevatn i februar. Uttaket på pointerlaget til NM-lag i mars var en hyggelig opplevelse. Selv om ikke pointerlaget innfridde ble Cellas plassering som nr 5 individuelt moro å ta med seg. Hittil har Cella oppnådd 4 premieringer. Det er 1.UK, 1.AK, 1.VK og 1. VK m/ck finale. Ingen dårlig oppsummering for den unge som ikke blir 3 år før i august.

Ravnkloas Dart er nå 14 måneder, og vi ser fram mot høsten og prøvestart for ham. Kullsøster Dakota har allerede oppnådd 1. og 2. UK i vinter. Flere av kullsøsknene hans har på trening vist at de behersker fugl på beste måte og vil bli startet på prøve til høsten. Pimen's Kajsa blir parret til høsten, og i skrivende stund jobber vi med å finne partner for henne. Vi har foreløpig ikke tatt noen avgjørelse for hvem vi vil bruke. Dette blir Kajsas tredje og siste kull.

Bildet viser Dart i fin stand på trening tidligere i vinter.