12. apr, 2015

2x 1.UK til Compis på Geiloprøven!

12.04.-15
Denne helga har Buskerud JFF arrangert jaktprøve på Geilo, og Ravnkloas Compis med eier og fører Lars Petter Berg har stilt til start begge dagene. Compis har brilliert med både søk og fuglebehandling, og har virkelig imponert i marka! Han fikk topp kritikk begge dagene, og med tre fuglearbeid lørdag og fire fuglefinninger søndag kunne det ikke bli annet enn 1.UK på ekvipasjen.

Kritikk lørdag:
"Compis briljerer søksmessig og viser et jaktsøk langt ut over hva som kan forventes i denne klassen, kontakt er også av samme kvalitet. Stand, reiser villig og presis enkelt fugl og er komplett RIOS. Har senere 2 fuglearbeid uten reis men av ypperste kvalitet. En herlig unghund som til de grader fortjener 1. pr. UK" Tallkarakter: 666444

 

Kritikk søndag:
"Compis jakter i skråning med variert biotop og sidevind på en prima måte i stor fart og meget høy intensitet i god kontakt. Utover dagen viser Compis oss et prima søk, konsentrert flott bruk av vind og biotoper og stort format. Finner fugl flere ganger som letter utenfor jaktbart hold og der Compis er rolig. Et arbeid uten reis men innenfor jaktbart hold. Denne prima unghund avslutter med et flott fuglearbeid med kontrollert reis og komplett ro og skal selvfølgelig tildeles 1. premie UK". Tallkarakter: 666444

Stor gratulasjon til Lars Petter Berg og Ravnkloas Compis!

 

C-kullet er nå 19 måneder, og de tre som har stilt til start på prøver har tilsammen oppnådd 5x 1.UK. Det lover også meget godt for D-kullet som nå er 5 uker gamle! Den gode viltfinneregenskapen og fuglebehandlingen for alle avkommende i C-kullet viser at linjeparingen i C-kullet har vært riktig, og jeg gleder meg til fortsettelsen på dette kullet, og også til å se hva D-kullet etter hvert kan prestere. D-kullet er som nevnt omtrent samme linjer. Kun farslinja til Dallas er ulik, men med meget sterke hunder også i denne linja.

 

DET ER LEDIG 1 FLOTT OG SOLID BYGGET HANNE I D-KULLET!

 

Helga 17.-18. april stiller tre fra C-kullet til start i høystatusløpet Arctic Cup i Alta. Det blir spennende å se hva de kan prestere i det gode selskapet av mange dyktige unghunder!