31. des, 2014

Pimen's Kajsa parres den første uka i januar

31.12.-14
I dag er siste dagen i 2014, og som så mange andre ser vi fram mot det nye året med forventninger og forhåpninger! Kajsa kom i løpetid rett før jul, og i stedet for å vente til høsten som tidligere nevnt, har vi bestemt oss for å parre henne på denne løpetiden. Som ved forrige parring har vi også denne gang valgt å gå for Kajsas egne linjer ved å bruke Jutevatnets Birk på henne.

 

Birk er en meget lovende unghund, og dette blir hans første parring. Han har 6x 1.UK, deriblant 1. plass i semifinalen i Norsk Derby. Birk er Årets ungpointer i Norsk Pointerklub i 2014, og alle kullsøsken er premiert. Kajsa har 1.UK, i tillegg vant hun sitt kvalifiseringsparti i høystatusløpet Arctic Cup, 1.AK, 3.VK og 2.VK finale som beste resultater. Kajsas kull er gjenparing med NJCh Jutevatnets Radar - Drevjans Belle, og alle hundene i både A og B-kullet er premierte på jaktprøver. Kajsa er en glimrende jakthund som det er felt mye fugl for!

 

Innavlsprosenten er god med 8,9%, og vi tror denne parringen blir interessant med både Jutevatnets Radar (bak Kajsa) og Jutevatnets Pernille (bak Birk), i tillegg til linjene på farsiden med Eidemlias Dallas T. som blant annet ble nr 2 i Norsk Derby finale, og på Kajsas side med Drevjans Belle som i sin tid vant blant annet Svensk Derby. Med denne kombinasjonen forventer vi sterke og friske hunder med gode viltfinneregenskaper, godt standinstinkt og ikke minst et topp gemytt! Det er sterke HD-frie linjer på begge sider. Valpene forventes født den første uka i mars. Jeg vil legge ut stamtavle på kullet etter hvert.

Kajsas forrige kull har mye av samme linjer og samme innavlsprosent som det kommende kullet vil ha. Unghundene i C- kullet er nå blitt 17 måneder, og tre av dem er stilt på jaktprøve i UK. Alle tre har oppnådd 1.UK da de var 14 måneder; to av dem på sine første starter. Alle hundene i dette kullet viser godt jaktvett og er gode søkere. Det forventes det samme av det kommende kullet.

For de som måtte være interessert i mere info er det bare å ta kontakt enten på mail inger-lill@nordtroms.net eller på tlf +4741675716.

Flere bilder av Kajsa på jakt ligger i menyene lengre nede her på hjemmesiden.

GODT NYTT ÅR!