Nyheter fra kennelen

27. apr, 2021

Cella startet fødselen sin sist lørdag. Fra det som var en aldeles normal fødselsstart endte det natt til søndag med keisersnitt. Det viste seg at fire valper allerede var døde. De tre siste klarte seg dessverre heller ikke. Vi er utrolig triste for det som har skjedd, både for Cella som mistet valpene sine, men også for alle dere som ønsket valp fra dette kullet. Vi ønsker ikke å spekulere i årsaker  - det vil vi uansett ikke få svar på. Vi ønsker å takke Reisa Dyreklinikk for fantastisk hjelp. Det går etter forholdene bra med Cella, hun har trøst i flokken sin. Ting vil normalisere seg etter hvert, og forhåpentligvis får vi mange gode jakthøster sammen med den eminente viltfinneren vår! 

22. apr, 2021

Det nærmer seg fødsel, og temperaruren har variert som den skal siden sist helg. Foreløpig har den ikke gått under 37 grader, og det betyr at det ennå kan ta noen dager før fødselen starter. Cella er i godt humør, spiser godt og hviler mye - det er god opplading før fødselsarbeidet. Vi venter i spenning, og gleder oss til valpene kommer!🙂

12. apr, 2021

Cella er i godt hold i svangerskapet. Hun er i godt humør, og spiser for tre! God matlyst er viktig for at valpene skal få nok næring til å vokse og utvikle seg. Vi går daglige små turer med henne for at hun skal holde seg i form fram mot fødselen. Det er alltid vanskelig å se hvor mange valper tispa har, men det er god aktivitet i magen på henne, så vi tror at det blir et bra kull. Vi venter i spenning på den forestående fødselen 🙂 Bildet av alle tre hundene er tatt i påska i år. 

29. mar, 2021

Det er i dag blitt konstatert at Ravnkloas Cella er drektig med NUCh Ørntuas K Varg. Så langt vi kunne telle var det 9 valper, så det ser ut til å bli et stort kull. Cella er ei gjennomavlet tispe med glimrende viltfinneregenskaper, og sammen med Varg forventer vi å forsterke både viltfinnerevne, gemytt og sunnhet hos valpene. Se mer info i forrige artikkel. Valpene selges til jakt- og prøveinteresserte. 

Inger-Lill Pedersen, tlf +47 41675716
inger-lill@nordtroms.net 

7. jan, 2021

Ravnkloas Cella NO50631/13 er nå paret med NUCh Ørntuas K Varg NO41211/16.

Cella (C.I.T NJCh Ohlsmyrens P Respect – Pimen’s Kajsa) har en viltfinnerevne på egenprestasjon på hele 122.07. Hun finner fugl 19 ganger mot makkers 5; dvs hun finner fugl nesten 4 ganger mer enn det makker gjør. Hun har totalt 7 VK-premier; 5x 1.VK hvorav 1x ck finale og 2x 2.VK. I tillegg har hun 1.UK og 1.AK. Eksteriørt har hun oppnådd cert. Hun fikk 1.AK på den andre prøvehelga for henne, samme måned som hun ble 2 år gammel.

Cella er ei trivelig tispe med et supert gemytt! Glad i alle og veldig sosial. Flere i Cellas kull har gjort det sterkt på jaktprøver.

Varg (Hopfossen’s Nero – NJCh Ørntuas H Flicka) er en sterk hund med premieringsprosent på 35,5%. Han har som beste resultater 4x 1.UK, og han ble nr 3 i Arctic Cup. Han har 2. og 4.VK i tillegg til 1.AK. Han er utstillingschampion og avlshund i NPK. Varg finner fugl 22 ganger mot makkers 11; dobbelt opp av det makker gjør. Han har topp gemytt og er rolig i hus.

Cella er ei gjennomavlet tispe med en innavlsgrad på mer enn 8. Det forventes valper med høy jaktlyst, meget god viltfinnerevne, topp reviering, sosiale og med supert gemytt. I tillegg forventes et godt eksteriør. Begge hundene er elitehunder i NPK.

Bildet her på siden er av Cella.

Interesserte kan henvende seg til Inger-Lill L. Pedersen tlf 41675716 eller inger-lill@nordtroms.net