Nyheter fra kennelen

31. okt, 2021

Dart er en sterk, flott og gjennomavlet hanne, og han kommer fra sunne og friske linjer. Han har en utrolig stå-på-vilje, og jakter så lenge vi jakter i løpet av jaktdagen. Han har 1. AK både på høyfjell og skog, i tillegg til sine VK-premier. Han har en meget sterk mentalitet, og er roligheta sjøl i flokken og i hus. Ingen stress, og komplett stille i bånd og i bil. 

Dart har et kull etter seg som nå er 1 år, og som lover meget godt! Sterke unghunder med stor jaktlyst. Vi har selv parringsvalpen fra dette kullet, og ser fram til å starte med henne på jaktprøver kommende vinter. 

28. mai, 2021

Nå er vi i den rolige tiden når det gjelder hundene med tanke på jakt og jaktprøver. Sommeren er den tiden på året hvor vi kan drive med andre aktiviteter for å vedlikeholde både kondisjon og dressur. Hos oss er det turer i fjellet og lavlandet med hundene i bånd som gjelder nå. Toppturer er suverent for både hundene og oss. Hundene er i aktivitet hele sommeren med turer til fjells, og slipper å få støvet børstet av når høsten kommer - det er allerede blåst bort i løpet av sommeren 🙂 Vi ønsker alle som er innom hjemmesiden vår en riktig god sommer! Vi gleder oss alleede til høsten med trening, jakt og jaktprøver! 

Forsidebildet er tatt i dag av Cella og Dart på Sølvtinden (595 m.o.h.). Fjellet er i nabokommunen vår Kåfjord. Det har en bratt oppstigning, og en fantastisk utsikt utover fjorden, og er absolutt verdt slitet oppover!🙂. Bildet her på siden er av Raja og pappa Dart - tatt i går med ustikt utover Reisafjorden. 

GOD SOMMER!

27. apr, 2021

Cella startet fødselen sin sist lørdag. Fra det som var en aldeles normal fødselsstart endte det natt til søndag med keisersnitt. Det viste seg at fire valper allerede var døde. De tre siste klarte seg dessverre heller ikke. Vi er utrolig triste for det som har skjedd, både for Cella som mistet valpene sine, men også for alle dere som ønsket valp fra dette kullet. Vi ønsker ikke å spekulere i årsaker  - det vil vi uansett ikke få svar på. Vi ønsker å takke Reisa Dyreklinikk for fantastisk hjelp. Det går etter forholdene bra med Cella, hun har trøst i flokken sin. Ting vil normalisere seg etter hvert, og forhåpentligvis får vi mange gode jakthøster sammen med den eminente viltfinneren vår! 

22. apr, 2021

Det nærmer seg fødsel, og temperaruren har variert som den skal siden sist helg. Foreløpig har den ikke gått under 37 grader, og det betyr at det ennå kan ta noen dager før fødselen starter. Cella er i godt humør, spiser godt og hviler mye - det er god opplading før fødselsarbeidet. Vi venter i spenning, og gleder oss til valpene kommer!🙂

12. apr, 2021

Cella er i godt hold i svangerskapet. Hun er i godt humør, og spiser for tre! God matlyst er viktig for at valpene skal få nok næring til å vokse og utvikle seg. Vi går daglige små turer med henne for at hun skal holde seg i form fram mot fødselen. Det er alltid vanskelig å se hvor mange valper tispa har, men det er god aktivitet i magen på henne, så vi tror at det blir et bra kull. Vi venter i spenning på den forestående fødselen 🙂 Bildet av alle tre hundene er tatt i påska i år.