Nyheter fra kennelen

27. okt, 2020

Vi må si oss fornøyde med høstsesongen 2020. For husets hunder har Ravnkloas Cella oppnådd 1. VK og Dart 2. VK m/ck finale. Både Cella og Dart har tatt seg videre til finalene enten på premiering eller på søk på alle prøvede de er stilt på denne høsten, men dårlig tilgang å fugl har på flere starter ikke gjort det mulig å komme for fugl. Men vi er uansett godt fornøyde med det de har oppnådd. 

Ravnkloas Crazy med e/f Hanne Fevik ble i år tatt ut til å representere pointerlaget på NM-lag lavland. Veldig moro for Hanne og Crazy og også for oss som oppdrettere! Laget endte som nr 4. Crazy oppnådde 1. VK m/ck på Geilo tidligere i høst.

Ravnkloas Compis med e/f Lars Petter Berg har igjen bekreftet at duoen er en utmerket match! Compis ble startet på lavlandsprøven på Hamar 17. oktober, og her ble de avsluttet med en flott 1. AK. Dette er Compis sin tredje 1. premie AK. I tillegg har han 3x 1. UK, 1. VK og 2. Vk finale som beste resultater. Han bekrefter bare sitt gode inntrykk da han helga etter ble startet i VK på prøven i Vestfold FK. Her kom han ikke for fugl, men gikk videre til finalen som en av seks i sitt parti. 
Kritikk fra Hamar:
Compis tar straks tak i terrenget og jakter utmerket i alle typer biotoper. Compis jakter med høy intensitet og er svært bevisst. Senere fortsetter Compis som før og jakter prima. Utover dagen viser Compis seg som en prima jeger som dekker terreng og biotop på beste måte. Stand. På ordre reises fasanhøne villig og presist og Compis er komplett rolig i oppflukt og skudd. Compis er uten tvil en prima jeger og tildeles i dag en velfortjent 1. AK.
Tallkarakterer: 666444
Dommer: Jørn presterudstuen

1. september ble det født 9 valper hos Christian Sletbakk på Andslimoen etter NUCh Ravnkloas Dart og Storskartindens Nelly. 7 av de vokste opp, og sist søndag hentet vi hjem lille Raja. Hun er ei skikkelig trivelig lita tispe, som er trygg på både folk og andre hunder, så Nelly har gjort en god jobb som mor på sitt første kull. Vi hadde lyst til å kalle henne opp etter vår gamle Raja, og håper at hun kan leve litt opp til gammelRajas prestajoner på begynnelsen av 2000-tallet 🙂 Raja er blitt tatt godt imot av voksenhundene i flokken, og har funnet seg fint tilrette hos oss. 

29. sep, 2020

Sist lørdag ble det en ny sterk prestasjon fra kennelen, og denne gang er det Cella som har stått for den! Cella har vært stilt lite på prøve de siste 2 årene. Årsaken er løpetid i prøvesesongen, hundesykdom og nå sist covid-19. Dermed har hun vært mye i ro over en tid. Vi har uka før prøven på Sennalandet jaktet ved Reisavann med våre gode venner som vi pleier på høsten, og Cella har denne uka vist at hun er i godt slag, og klar for å stilles på prøve. Fuglebestanden på Sennalandet har vært dårlig som ellers i Finnmark, men hun fant sine fugler, og med frisk reis, ro og korrekt apport ble hun tildelt 1. VK kvalifisering. Cella ble stilt av Sigleif. Dette er Cellas femte 1. premie VK. 

Kritikk: 
Mot Lex: Cella jakter glimrende. Finnes i stand i lag med makker. Reiser ryper villig og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer korrekt. 
Mot Ruuti: I medvind jakter Cella fortsatt glimrende, men Ruuti vinner slippet på noe større bredde. 
Tildeles 1. VK. 
Tallkarakterer: 5 5 6 4 4 4

Dart har søkt glimrende han også hele helga, men har ikke lyktes med å kommer for fugl, dessverre. Begge dagene gikk han med til siste slutt. Vi er fornøyde med å ha fått premiert begge hundene denne høsten, tross elendig med fugl. 

Nå er prøvesesongen avsluttet for vår del for i høst. Vi prioriterer turer på havet ei stund framover, og tar jaktturer når det passer sånn. 

Bildet er fra høstjakta i år på Reisavann. 

7. sep, 2020

Omsider er prøvesesongen i gang igjen, selv om situasjonen rundt coronaen er spesiell. Jeg startet NUCh Ravnkloas Dart i Tromsø den første prøvehelga i august. Rypebestanden på øyene rundt Tromsø har bare blitt mindre de siste årene, og i år var den elendig i alle parti. Dart fikk topp karakterer på søket sitt både i kvalifiseringen og i finalen, men hadde ikke sjanse på fugl. Han er en utrolig sterk søker som er PÅ hele tiden når han er i slipp. Tar terrenget i store slag, og topp reviering. Hjemme er han roligheta selv med super evne til å slappe av; vi merker knapt at vi har hund i huset. Mange gode egenskaper som vi setter stor pris på!
 
Neste prøvestart for Dart var i Kautokeino helga 5.-6. september. Topp karakterer på søket i kvalifiseringen, men ingen fugl i terrenget her heller. I finalen fikk han omsider stand på stort rypekull, og med reis, ro og korrekt apport ble det 2. VK m/ck finale. Tallkarakterene taler for seg med 6 6 6 4 4 4. Denne helga var det Sigleif som førte ham til flott premie. 

Gratulerer også til Ravnkloas Crazy og Hanne Fevik som oppnådde 1. VK m/ck på Geilo nå i høst! Vel fortjent for jentene! 🙂 

Årsmøtet i Norsk Pointerklub ble utsatt fra mai til august pga coronaen. I år hadde ikke jeg mulighet for å dra på møtet pga jobben. Men veldig gledelig at jeg av styret ble hedret med Gullmerket fra NPK for jobben jeg har utført for klubben gjennom mange år! Det var overraskende og særdeles hyggelig. Vervene mine har jeg uten tvil utført med stor glede for klubben i mitt hjerte🙂

Dart ble parret med Storskartindens Nelly i sommer, og natt til den 1. september ble det født et flott valpekull i Midt-Troms hos Christian Sletbakk. Fordelingen er halvt om halvt med hanner og tisper, og innavlsindexen er på litt i overkant av 10, så dette kan bli veldig spennende! Jeg har også parret Ravnkloas Cella med Ravnkloas Dart, og skal om et par dager gjøre ultralyd for å sjekke om hun har tatt valper. Cella er nå 7 år, og hvis hun ikke er drektig tar vi parringsvalpen i Midt-Troms.

Spennende tider framover, og snart er det jakt! 

 

 

27. jun, 2020

Ravnkloas Dart ble stilt på utstillingen til Sør-Varanger JFF den 20. juni i Sandnesdalen. At han er en flott pointer har vi visst lenge, og kommentaren til dommeren da Dart kom inn i ringen var da også at "sånn skal en pointer se ut!". Kronen på verket ble satt da han oppnådde sitt tredje cert denne dagen, ble best av alle pointerne og i tillegg ble fjerde beste hund av alle rasene (4.BIS)! Og da har vi selvsagt allerede søkt om utstillingschampionatet for ham.

Kritikk: 5 år gammel hann passe stor av utm type. Vakkert maskulint rasetypisk hode, velansatte ører, sterk hals som går over i en velprop og velbalansert kropp med godt volum, meget bra over og underlinje, bra utviklet forbryst, passe vinklet foran og bak, meget bra benstamme, solide poter, beveger seg med kraft og meget bra driv, utmerket steglengde, paralell og stabil foran og bak, utm farge og pels, trivelig temp.
Excellent BK, 1BKK, CK Cert 1BHK BIR 4.BIS.
Dommer: Jørn Presterudstuen

Vi gleder oss også over kullsøster Ravnkloas Dakota med e/f Tony Kristensen som oppnådde Excellent på utstillingen i Salten samme dag. Gratulerer så mye!

Vi har bestemt oss for å parre Ravnkloas Cella med Ravnkloas Dart på Cellas neste løpetid, som vi forventer skal komme i august. Dette er to sterke og ikke minst friske hunder med topp mentalitet og gode jaktprøveresultater. Vi tror dette kan bli meget spennende, og skal selvsagt ha valp selv fra denne parringen. Cella har som beste resultat på jaktprøve 4x 1. VK, 1. AK og 1. UK. Dart har 1. AK høyfjell, 1. AK skog og 2. VK finale høyfjell. De som måtte være interessert i valp eller har spørsmål til oss som oppdrettere er velkommen til å ta kontakt. Tlf Inger-Lill 41675716 evt mail inger-lill@nordtroms.net

 

Bildet på denne siden er av Dart.

 

26. mar, 2020

I fjor var det fare for smitte mellom hundene som satte stopper for jaktprøvene her i landet, i år er det coronaepidemien. Fare for økende smitte har ikke bare stengt ned Norge, men mesteparten av verden har satt stopper for reiser og samvær. Det er stor forståelse for tiltakene både myndigheter og hundeorganisasjoner gjør i kampen for å redusere smitten. Dermed ble også alle vinterprøvene etter midten av mars avlyst. Men begrensningene hindrer oss ikke i å være ute med hundene, såfremt man ikke har organiserte treninger. For vår del er det trimturer og snørekjøring som gjelder nå. Vi går i møte den fineste tiden av vinteren med forhåpentligvis mye bra vær etter all snøen som har kommet hittil i vinter. Som ellers på vårvinteren vil vi fortsette å bruke den fine naturen vi har med hundene våre.

Det positive er at unghundene i E-kullet ser ut til å utvike seg veldig bra! Unghundene var 1 år den 11. februar, og en av hundene var meldt på til to prøvehelger nå i vinter. Dette gikk selvsagt fløyten når prøvene ble avlyst pga coronaen. Eierne gir meget gode tilbakemeldinger på alle fire i kullet, og det er selvsagt hyggelig.

Vi planlegger kull på Cella når hun får løpetid i høst. Det er primært fordi vi selv skal ha valp fra dette kullet. Partner er ikke helt bestemt ennå, men vi jobber med saken. Cella blir 7 år til høsten, og dette blir hennes siste kull. Bildet er av Cella med rypene fra en treningstur i mars i år.