Nyheter fra kennelen

23. aug, 2019

Det var kanskje på tide med en prøvestart på skogen etter snart tre tiår som prøvedeltaker! Skogsfuglprøver har aldri vært prioritert hos oss, selv om vi har jaktet på skog med alle våre pointere i mange år, og vet at de omstiller seg greit og fungerer godt der også, og ikke bare på høyfjellet. Jeg meldte Dart på skogsfuglprøven i Straumsbukta utenfor Tromsø den 22. august, og meldingene da vi kom fram dit var at fullkombinertprøven dagen før ikke hadde gitt noen premieringer pga manglende fugl. Ikke så lystige nyheter det, da.. Vi startet ut på morgenen, og Dart jaktet glimrende i god kontakt i tett og uoversiktlig skogsterreng. Da hundene i partiet ikke fant skogsfugl i tettskogen ble kursen lagt litt høyere i terrenget i håp om å finne fugl der. Dart fikk fuglearbeid på rype, og etter endt tid på 60 minutter hadde han hatt ett komplett fuglearbeid, og ble avsluttet med 1. AK skog. Flott start på sesongen! 🙂

Darts kritikk:
"I vekslende bratt, tildels ulent terreng med vekslende vind jakter Dart med utmerket intensitet, meget stor fart i god kontakt med fører. Dekker anvist terreng på utmerket vis i medvind, legger seg langt ut og revierer inn systematisk. I sitt andre slipp finnes Dart i stand. Justerer seg noe til ny stand. Reiser villig og presist rype og er rolig i oppfluktog skudd. Uterder og apporterer korrekt. Tildeles 1. pr. AK skog."
Karakterer: 55-444. Dommer: Knut Fredheim

 

18. jun, 2019

Helga 14.-16. juni ble det arrangert pointertreff både i nord og i sør. Kjersti Betten og familien har lenge sett fram til treffet i sør for å møte andre pointerentusiaster, og ikke minst få vist fram Snuta. Den lille sorte frøkna har sjarmert i helga, og da hun ble vist fram på valpeutstillingen på treffet ble hun kåret til beste valp og ble BIR.
Snutas kritikk: 4,5 mnd gammel tispe. Godt kjønnspreg, mørke øyne. Velansatte ører, lang hals. Stram i ryggen, lett avfallende kryss. Velvinklet foran og bak. Akseptabel beinstamme, gode poter.Velutviklet for alderen. God steglengde, ok bitt. Godt temperament. Særdeles lovende med HP. BIR valp. Gratulerer så mye til familien Betten!

Alle valpene fra E-kullet viser meget god psyke. De er trygge, og de trives godt både sammen med både folk og andre hunder. Vi valgte å droppe pointertreffet i år da vi nylig har fått vårt første barnebarn, og heller ville bruke tid sammen med ham den helga.

Vi stilte Dart på utstillingen i Alta den 8. juni. Der oppnådde han exc BK, 3BHK ck res.cert. Dette er Darts andre res.cert, og han har også 2x cert på utstilling. Vi jakter selvsagt på det siste certet, men med disse utstillingsresultatene viser det uansett at han er en meget flott hanne! Cella ble ikke stilt på utstillingen da hun nylig har hatt kull. Men hun er fortsatt MEGET kjapp, og fikk prøvd seg i apportkonkurransen. Her gjelder det å hente fuglen på kortest mulig tid, og ingen kunne hamle opp med tiden til Cella, som dermed vant konkurransen. Bildet er av Cella med premieglasset og fornøyd eier.

 

2. jun, 2019

Valpene etter Cella og Kompis er nå 4 måneder, og tilbakemeldingen fra eierne er utelukkende positive. De er alle trygge og fine, og har tilpasset seg godt i sine nye miljø. De trives i bil, og noen av de synes allerede det er topp å bære. Alle våre hunder har vært lystapportører, selv om jeg likevel har hatt innlæring på apporten på de etter hvert.

Den triste meldingen er at Ravnkloas Zorro, den sorte hannen som skulle til Island, skadet seg i valpekassen og ble etter hvert så svekket at vi var nødt til å avlive den. Ingen av oss har sett at dette har skjedd, men han endret adferd fra den ene dagen til den andre, og ble stadig verre slik at vi av dyrevelferdsgrunner var nødt til å avlive den. Veldig synd både for oss, og ikke minst de som hadde gledet seg til å få ham til Island.

Nå er det ei rolig tid, og vi planlegger å stille Dart på et par utstillinger i sommer. Ellers går vi mye turer med hundene slik at de får holdt seg i aktivitet. Dart synes det er topp å trekke i motbakker, så for han blir turene god styrketrening også. Cella viser tegn på at løpetiden nærmer seg, og som alltid håper vi at hun gjør seg ferdig med den i løpet av sommeren. Vi planlegger nytt kull på henne på nyåret 2020. Hanne er foreløpig ikke bestemt.

Bildet er av Ravnkloas Edda som er på Rognan hos familien Kristensen. Edda er ei kraftig og fin tispe med solid beinstamme!

12. apr, 2019

Valpetiden går jammen fort, og nå er alle valpene, såfremt som den sorte hannen allerede levert. E-Snuta er blitt Telemarking hos familien til Kjersti Betten. Edda har dratt til Rognan til Tony Kristensen og hans familie. De har fra før Ravnkloas Dakota fra D-kullet. Elli er dratt til Harstad til Petter Dragøy og E-Amundsen har kommet hjem til Rena til Per Fleischmann og hans familie. Der møtte han også Ravnkloas C-Nansen som er kullbror til mamma Cella. Den siste hannen blir her  nord til den er 5 måneder. Deretter skal den til Island til Asgeir Heidar og Jon Asgeir Einarsson. Asgeir Heidar har jeg hørt om i mer enn 15 år, så navnet var absolutt ikke ukjent da han tok kontakt for valp. Det blir spennende for unge Ravnkloas E-Zorro å utforske sagaøya, tenker jeg. På bildet her er E-kullet 5 uker gamle, og har sin første dag i ny valpebinge.

Vi er godt fornøyde med plasseringene, og det blir spennende å følge kullet videre! Lykke til til alle dere som nå har fått nye håpefulle i hus!🙂

18. mar, 2019

Valpene er nå blitt 5 uker gamle, og de har i dag fått sitt første faste måltid. Det var populært, gikk ned på høykant! De går fortsatt fint opp i vekt, har fikk sin andre ormekur forrige mandag. De er aktive og vitale. Døra til valperommet står oppe slik at Cella har mulighet til å være ute sammen med oss også, men hun vil helst være sammen med valpene, og er snar til å ta konteoll hvis det blir for mye støy i valpekassen. Hun er ei skikkelig flink mamma 🙂.

Jeg startet Dart på Nord-Tromsprøven forrige helg, og der hadde han et flott søk og et prima fuglearbeid med godkjent apport. Det ble imidlertid 1 minus for mye i løpet av dagen, slik at han dessverre ikke kunne premieres. Denne helga stilte vi på prøven til fuglehundgruppa i Tromsø Hundeklubb. Han tok seg videre til finale på søk som en av seks hunder i partiet sitt. I finalen var han med til siste slutt på blytungt føre, men på alle sine tre runder hadde han ikke mulighet på fugl. Veldig synd, for han er en sterk hund, og viser at han er i støtet, så nå håper jeg at vi kan lykkes med premie snart🙂.