Nyheter fra kennelen

7. sep, 2020

Omsider er prøvesesongen i gang igjen, selv om situasjonen rundt coronaen er spesiell. Jeg startet NUCh Ravnkloas Dart i Tromsø den første prøvehelga i august. Rypebestanden på øyene rundt Tromsø har bare blitt mindre de siste årene, og i år var den elendig i alle parti. Dart fikk topp karakterer på søket sitt både i kvalifiseringen og i finalen, men hadde ikke sjanse på fugl. Han er en utrolig sterk søker som er PÅ hele tiden når han er i slipp. Tar terrenget i store slag, og topp reviering. Hjemme er han roligheta selv med super evne til å slappe av; vi merker knapt at vi har hund i huset. Mange gode egenskaper som vi setter stor pris på!
 
Neste prøvestart for Dart var i Kautokeino helga 5.-6. september. Topp karakterer på søket i kvalifiseringen, men ingen fugl i terrenget her heller. I finalen fikk han omsider stand på stort rypekull, og med reis, ro og korrekt apport ble det 2. VK m/ck finale. Tallkarakterene taler for seg med 6 6 6 4 4 4. Denne helga var det Sigleif som førte ham til flott premie. 

Gratulerer også til Ravnkloas Crazy og Hanne Fevik som oppnådde 1. VK m/ck på Geilo nå i høst! Vel fortjent for jentene! 🙂 

Årsmøtet i Norsk Pointerklub ble utsatt fra mai til august pga coronaen. I år hadde ikke jeg mulighet for å dra på møtet pga jobben. Men veldig gledelig at jeg av styret ble hedret med Gullmerket fra NPK for jobben jeg har utført for klubben gjennom mange år! Det var overraskende og særdeles hyggelig. Vervene mine har jeg uten tvil utført med stor glede for klubben i mitt hjerte🙂

Dart ble parret med Storskartindens Nelly i sommer, og natt til den 1. september ble det født et flott valpekull i Midt-Troms hos Christian Sletbakk. Fordelingen er halvt om halvt med hanner og tisper, og innavlsindexen er på litt i overkant av 10, så dette kan bli veldig spennende! Jeg har også parret Ravnkloas Cella med Ravnkloas Dart, og skal om et par dager gjøre ultralyd for å sjekke om hun har tatt valper. Cella er nå 7 år, og hvis hun ikke er drektig tar vi parringsvalpen i Midt-Troms.

Spennende tider framover, og snart er det jakt! 

 

 

27. jun, 2020

Ravnkloas Dart ble stilt på utstillingen til Sør-Varanger JFF den 20. juni i Sandnesdalen. At han er en flott pointer har vi visst lenge, og kommentaren til dommeren da Dart kom inn i ringen var da også at "sånn skal en pointer se ut!". Kronen på verket ble satt da han oppnådde sitt tredje cert denne dagen, ble best av alle pointerne og i tillegg ble fjerde beste hund av alle rasene (4.BIS)! Og da har vi selvsagt allerede søkt om utstillingschampionatet for ham.

Kritikk: 5 år gammel hann passe stor av utm type. Vakkert maskulint rasetypisk hode, velansatte ører, sterk hals som går over i en velprop og velbalansert kropp med godt volum, meget bra over og underlinje, bra utviklet forbryst, passe vinklet foran og bak, meget bra benstamme, solide poter, beveger seg med kraft og meget bra driv, utmerket steglengde, paralell og stabil foran og bak, utm farge og pels, trivelig temp.
Excellent BK, 1BKK, CK Cert 1BHK BIR 4.BIS.
Dommer: Jørn Presterudstuen

Vi gleder oss også over kullsøster Ravnkloas Dakota med e/f Tony Kristensen som oppnådde Excellent på utstillingen i Salten samme dag. Gratulerer så mye!

Vi har bestemt oss for å parre Ravnkloas Cella med Ravnkloas Dart på Cellas neste løpetid, som vi forventer skal komme i august. Dette er to sterke og ikke minst friske hunder med topp mentalitet og gode jaktprøveresultater. Vi tror dette kan bli meget spennende, og skal selvsagt ha valp selv fra denne parringen. Cella har som beste resultat på jaktprøve 4x 1. VK, 1. AK og 1. UK. Dart har 1. AK høyfjell, 1. AK skog og 2. VK finale høyfjell. De som måtte være interessert i valp eller har spørsmål til oss som oppdrettere er velkommen til å ta kontakt. Tlf Inger-Lill 41675716 evt mail inger-lill@nordtroms.net

 

Bildet på denne siden er av Dart.

 

26. mar, 2020

I fjor var det fare for smitte mellom hundene som satte stopper for jaktprøvene her i landet, i år er det coronaepidemien. Fare for økende smitte har ikke bare stengt ned Norge, men mesteparten av verden har satt stopper for reiser og samvær. Det er stor forståelse for tiltakene både myndigheter og hundeorganisasjoner gjør i kampen for å redusere smitten. Dermed ble også alle vinterprøvene etter midten av mars avlyst. Men begrensningene hindrer oss ikke i å være ute med hundene, såfremt man ikke har organiserte treninger. For vår del er det trimturer og snørekjøring som gjelder nå. Vi går i møte den fineste tiden av vinteren med forhåpentligvis mye bra vær etter all snøen som har kommet hittil i vinter. Som ellers på vårvinteren vil vi fortsette å bruke den fine naturen vi har med hundene våre.

Det positive er at unghundene i E-kullet ser ut til å utvike seg veldig bra! Unghundene var 1 år den 11. februar, og en av hundene var meldt på til to prøvehelger nå i vinter. Dette gikk selvsagt fløyten når prøvene ble avlyst pga coronaen. Eierne gir meget gode tilbakemeldinger på alle fire i kullet, og det er selvsagt hyggelig.

Vi planlegger kull på Cella når hun får løpetid i høst. Det er primært fordi vi selv skal ha valp fra dette kullet. Partner er ikke helt bestemt ennå, men vi jobber med saken. Cella blir 7 år til høsten, og dette blir hennes siste kull. Bildet er av Cella med rypene fra en treningstur i mars i år.

2. sep, 2019

Denne helga deltok Dart og jeg på Midt-Troms Fuglehundklubbs høstprøve på Senja. Dette er alltid en hyggelig prøve å delta på, og i år ble det selvsagt ekstra hyggelig i og med at vi kunne reise hjem med premie i sekken. Lørdag kvalifiserte Dart seg til finalen på søk. Rypetellingene på Senja tidligere i august viste lite fugl, men fuglene hadde tydeligvis trukket inn i terrengene for fullt før denne helga. Søndagens finale ble dermed en triller med gode rypekull, og jevnt besatt terreng med fugl. Mange gode hunder røk ut i sitt første slipp, og etter den første runden var det kun 5 hunder igjen for runde nr to. Dart fikk et fuglearbeid uten reis i sitt første slipp, og uten altfor mange minus ble han avsluttet med 2. premie VK finale. Han viser med sine to premieringer på høstprøvene i år at han behersker både skog og høyfjell på en utmerket måte. Gratulerer også til Rune Hoholm med Ørntuas Juni som vant VK-finalen. Dommere var Christian Sletbakk og Knut Fredheim.
Gratulerer også til Ravnkloas Crazy og eier Hanne Fevik som oppnådde 2. VK på Hallingdal FK's prøve på Geilo i helga! Crazy ble ført av Ulrik Myrhaug.

23. aug, 2019

Det var kanskje på tide med en prøvestart på skogen etter snart tre tiår som prøvedeltaker! Skogsfuglprøver har aldri vært prioritert hos oss, selv om vi har jaktet på skog med alle våre pointere i mange år, og vet at de omstiller seg greit og fungerer godt der også, og ikke bare på høyfjellet. Jeg meldte Dart på skogsfuglprøven i Straumsbukta utenfor Tromsø den 22. august, og meldingene da vi kom fram dit var at fullkombinertprøven dagen før ikke hadde gitt noen premieringer pga manglende fugl. Ikke så lystige nyheter det, da.. Vi startet ut på morgenen, og Dart jaktet glimrende i god kontakt i tett og uoversiktlig skogsterreng. Da hundene i partiet ikke fant skogsfugl i tettskogen ble kursen lagt litt høyere i terrenget i håp om å finne fugl der. Dart fikk fuglearbeid på rype, og etter endt tid på 60 minutter hadde han hatt ett komplett fuglearbeid, og ble avsluttet med 1. AK skog. Flott start på sesongen, og da er Dart premiert med 1. AK både på skog og på høyfjellet. 🙂

Darts kritikk:
"I vekslende bratt, tildels ulent terreng med vekslende vind jakter Dart med utmerket intensitet, meget stor fart i god kontakt med fører. Dekker anvist terreng på utmerket vis i medvind, legger seg langt ut og revierer inn systematisk. I sitt andre slipp finnes Dart i stand. Justerer seg noe til ny stand. Reiser villig og presist rype og er rolig i oppfluktog skudd. Uterder og apporterer korrekt. Tildeles 1. pr. AK skog."
Karakterer: 55-444. Dommer: Knut Fredheim