27. okt, 2020

Oppdatering av høsten

Vi må si oss fornøyde med høstsesongen 2020. For husets hunder har Ravnkloas Cella oppnådd 1. VK og Dart 2. VK m/ck finale. Både Cella og Dart har tatt seg videre til finalene enten på premiering eller på søk på alle prøvede de er stilt på denne høsten, men dårlig tilgang å fugl har på flere starter ikke gjort det mulig å komme for fugl. Men vi er uansett godt fornøyde med det de har oppnådd. 

Ravnkloas Crazy med e/f Hanne Fevik ble i år tatt ut til å representere pointerlaget på NM-lag lavland. Veldig moro for Hanne og Crazy og også for oss som oppdrettere! Laget endte som nr 4. Crazy oppnådde 1. VK m/ck på Geilo tidligere i høst. Dette er andre gangen at kennelen er representert på NM-lag. I 2016 ble kullsøster Cella tatt ut på laget til NM vinter. Cella var også kandidat for laget for 2 år siden, men vi måtte takke nei pga løpetid. 

Ravnkloas Compis med e/f Lars Petter Berg har igjen bekreftet at duoen er en utmerket match! Compis ble startet på lavlandsprøven på Hamar 17. oktober, og her ble de avsluttet med en flott 1. AK. Dette er Compis sin tredje 1. premie AK. I tillegg har han 3x 1. UK, 1. VK og 2. Vk finale som beste resultater. Han bekrefter bare sitt gode inntrykk da han helga etter ble startet i VK på prøven i Vestfold FK. Her kom han ikke for fugl, men gikk videre til finalen som en av seks i sitt parti. 
Kritikk fra Hamar:
Compis tar straks tak i terrenget og jakter utmerket i alle typer biotoper. Compis jakter med høy intensitet og er svært bevisst. Senere fortsetter Compis som før og jakter prima. Utover dagen viser Compis seg som en prima jeger som dekker terreng og biotop på beste måte. Stand. På ordre reises fasanhøne villig og presist og Compis er komplett rolig i oppflukt og skudd. Compis er uten tvil en prima jeger og tildeles i dag en velfortjent 1. AK.
Tallkarakterer: 666444
Dommer: Jørn presterudstuen

1. september ble det født 9 valper hos Christian Sletbakk på Andslimoen etter NUCh Ravnkloas Dart og Storskartindens Nelly. 7 av de vokste opp, og sist søndag hentet vi hjem lille Raja. Hun er ei skikkelig trivelig lita tispe, som er trygg på både folk og andre hunder, så Nelly har gjort en god jobb som mor på sitt første kull. Vi hadde lyst til å kalle henne opp etter vår gamle Raja, og håper at hun kan leve litt opp til gammelRajas prestajoner på begynnelsen av 2000-tallet 🙂 Raja er blitt tatt godt imot av voksenhundene i flokken, og har funnet seg fint tilrette hos oss.