7. sep, 2020

Gode prøveresultater for kennelen!

Omsider er prøvesesongen i gang igjen, selv om situasjonen rundt coronaen er spesiell. Jeg startet NUCh Ravnkloas Dart i Tromsø den første prøvehelga i august. Rypebestanden på øyene rundt Tromsø har bare blitt mindre de siste årene, og i år var den elendig i alle parti. Dart fikk topp karakterer på søket sitt både i kvalifiseringen og i finalen, men hadde ikke sjanse på fugl. Han er en utrolig sterk søker som er PÅ hele tiden når han er i slipp. Tar terrenget i store slag, og topp reviering. Hjemme er han roligheta selv med super evne til å slappe av; vi merker knapt at vi har hund i huset. Mange gode egenskaper som vi setter stor pris på!
 
Neste prøvestart for Dart var i Kautokeino helga 5.-6. september. Topp karakterer på søket i kvalifiseringen, men ingen fugl i terrenget her heller. I finalen fikk han omsider stand på stort rypekull, og med reis, ro og korrekt apport ble det 2. VK m/ck finale. Tallkarakterene taler for seg med 6 6 6 4 4 4. Denne helga var det Sigleif som førte ham til flott premie. 

Gratulerer også til Ravnkloas Crazy og Hanne Fevik som oppnådde 1. VK m/ck på Geilo nå i høst! Vel fortjent for jentene! 🙂 

Årsmøtet i Norsk Pointerklub ble utsatt fra mai til august pga coronaen. I år hadde ikke jeg mulighet for å dra på møtet pga jobben. Men veldig gledelig at jeg av styret ble hedret med Gullmerket fra NPK for jobben jeg har utført for klubben gjennom mange år! Det var overraskende og særdeles hyggelig. Vervene mine har jeg uten tvil utført med stor glede for klubben i mitt hjerte🙂

Dart ble parret med Storskartindens Nelly i sommer, og natt til den 1. september ble det født et flott valpekull i Midt-Troms hos Christian Sletbakk. Fordelingen er halvt om halvt med hanner og tisper, og innavlsindexen er på litt i overkant av 10, så dette kan bli veldig spennende! Jeg har også parret Ravnkloas Cella med Ravnkloas Dart, og skal om et par dager gjøre ultralyd for å sjekke om hun har tatt valper. Cella er nå 7 år, og hvis hun ikke er drektig tar vi parringsvalpen i Midt-Troms.

Spennende tider framover, og snart er det jakt!