5. nov, 2018

Høsten i nord

Høsten er i ferd med å bli til vinter her nord, og vi kan se tilbake på mange fine jaktturer også denne høsten. Den årlige jaktuka ved Reisavann sammen med Lillian, Ottar, Lasse og Wenche er alltid en god opplevelse enten rypebestanden er bra eller ikke. Det å komme seg ut til dette området uten mobildekning og mas på telefonen, med god mat og fine jaktturer ei hel uke sammen med våre venner er total avkobling for oss alle. Rypeåret på vidda har vært middels; bedre enn i fjor, men ikke noe toppår, men vi har fått felt greit med fugl for hundene.

Rypehøsten har vært middels også her i Reisadalen, men hundene har hatt gode sitasjoner, og vi har fått felt greit med fugl også her i nærområdene våre. Sigleif og jeg har hatt flere fine turer i Reisadalen både før og etter at snøen kom. Vi jakter med hundene så lenge det er ok å gå på føttene. Når skisesongen starter blir det kun trening for hundene.

Sist helg var vi sammen med Ottar, Lillian, Erling og Lasse i Sverige på storfugljakt. Det er noen år siden forrige jakt i Sverige, og det var riktig hyggelig å være tilbake. Storfuglbestanden i nabolandet har vært topp i år, og vi har sett rikelig med storfugl i terrengene vi har gått i. Såpass sent på året er det ikke enkelt å komme inn på fuglene. De trykker nesten ikke for hundene, og sitter like mye i toppene som på bakken. Vi har hatt rikelig med stander de tre dagene vi har vært på jakt, men ingen av gangene har vi kommet på skuddhold. Erling og Lasse fikk felt ei røy den siste jaktdagen. Jakt i Sverige frister til gjentagelse. Neste år drar vi tidligere på høsten når fuglene trykker bedre og forholdene er litt enklere. Uansett har helga vært hyggelig og sosial.

Nå venter vi på løpetid på Cella. Jeg gjorde i sommer avtale med Esben Eliassen i Tromsø om å få bruke Halsenuten's BF Kompis på Cella på denne løpetiden. Kompis er en ung og lovende hund som jeg har sett og konkurrert mot både på høsten og vinteren. Han er en eminent søker som revierer utmerket. Han fikk i høst 1. VK på jaktprøve. Vi håper at løpetiden starter nå før jul. Bildet viser Kompis med eieren.