15. mar, 2017

Cella pares med NUCh Freke

Ravnkloas Cella (NO50631/13) vil bli paret med NUCh Freke (NO39169/13) på neste løpetid. Freke eies av våre gode venner Wenche og Lasse Wara. Han er 4 år, og allerede i en alder av 3 ½ år ble han NUCh.

Hvorfor velger vi Freke som makker for Cella? Først og fremst fordi dette er en hund vi kjenner meget godt. Vi har jaktet, trent og gått på jaktprøver med Wenche og Freke siden de startet å gå i terrenget med ham. Han er en skikkelig robust hund; kraftig og flott bygget med topp eksteriør, supert gemytt og er en meget god viltfinner. Viltfinnerindexen hans er 114. Han har 1. AK på jaktprøve, og er HD-fri A. Innavlsgraden på denne paringen er 5,94%.

Wenche og Lasse har også Frekes far Jutevatnets Cox (NO30177/09). Cox har vist seg å avle godt med flere ulike tisper. Han er også en hund vi kjenner meget godt. Vi har både jaktet, trent og gått på prøver med Wenche og Cox også, slik at vi vet hva som bor i ham. Frekes mor, Shila (NO31895/10)  var VK-hund, og henne har vi også konkurrert mot på prøver. Hun var en overskuddshund med topp gemytt, og hun var premiert i vinnerklassen.

Ravnkloas Cella er presentert flere ganger her på hjemmesiden vår. Hun er nå, i en alder av 3 ½ år godt premiert på jaktprøve. Hun har på ca 20 jaktprøvestarter oppnådd 1. UK, 1. AK, 1. VK kvalifisering, 1. VK m/Ck finale og 2x 2. VK. I 2016 var hun deltaker på NM-lag vinter på Andøya, og også i år er hun sterk kandidat for lagkonkurransen. NM mister vi selvsagt pga løpetiden. Cella er Elitehund i NPK, og hun er HD-fri A. Gemyttet er viktig når vi tenker avl, og også Cella har et fantastisk gemytt.  Hennes viltfinnerindex er på lik linje med Frekes 114. Hun er en sterk overskuddshund. Cellas far trenger kanskje ikke noen videre presentasjon. INT NJCh Ohlsmyrens P Respect (S30118/2008) er vel allerede en legende i prøvesammenheng med sine prestasjoner. Cellas mor Pimen’s Kajsa (S58758/2009) var i vårt eie, og hadde 1. UK, 1. AK, 2. VK finale og 3. VK på jaktprøver. Også hun var en sterk overskuddshund.

På lik linje med D-kullet avles også E-kullet på linjer. D-kullet har vist seg å være meget gode jegere, og flere av hundene i kullet er godt premierte på jaktprøver i UK. De er nettopp blitt 2 år gamle.

Se stamtavle E-kullet i menyen. Bildet viser Wenche og Freke.

Med de egenskapene vi kjenner for både Cella og Freke tror vi denne paringen kan bli meget interessant. Interesserte kan ta kontakt med oss på tlf +47 41675716 eller på mail inger-lill@nordtroms.net