28. feb, 2017

2. VK til Cella på Senjaprøven, og UK-start for Dart.

Prøvesesongen er nå i gang for vinteren, og så langt har vi deltatt på to jaktprøver med Cella. Karlsøyprøven i regi av Karlsøy JFF startet med polart lavtrykk fredagen før prøvestart, og det så ei stund mørkt ut med tanke på å komme seg fram til prøvestart. Heldigvis går polare trykk hurtig over. Cella gikk utmerket i sitt første slipp på Ringvassøya. I det andre slippet ble hun borte for meg, og jeg fant henne i stand ca 70 meter fra partiet, men etter at slipptiden var over. Det lå 2 godt trykkende ryper foran henne. Ikke alltid stang inn i denne sporten..

Likevel - når man oppsummerer jaktprøvesesongene for Cella så langt, så sitter vi igjen med følgende: Hun har så langt oppnådd 1.UK, 1.AK, 1.VK, 1.VK m/Ck finale og 2.VK. I tillegg var hun deltaker på NM-lag vinter på Andøya i fjor som 2 1/2 år gammel, og her ble hun rangert på 5. plass etter de med premier. 5 sterke premier på 19 prøvestarter, og hun er ikke mer enn 3 1/2 år gammel. Vi venter fortsatt på at løpetiden skal starte, og da blir hun parret.

Senjaprøven helga 25.-26. februar var mange av fuglehundvennene våre invitert til bo hos Wenche og Lasse i huset deres i Flakstadvåg. Det er første gang Sigleif og jeg var der ute, og Flakstadvåg (og Senja forøvrig) er virkelig ei perle! Veldig sosialt og trivelig med ikke mindre enn 7 personer og til sammen 7 hunder under samme tak hele helga.

Senjaprøven skulle også vise seg å bli heftig med tanke på været. Det hadde snødd mer enn 1 meter de siste dagene før prøvestart, og arrangørene var ei stund inne på tanken om å avlyse prøven pga snømengdene. Men hundfolket er ikke kjent for å gi opp så lett, og Midt-Troms FK bestemte seg for å prøve. Det er vi glade for! På blytungt føre lørdag gikk Cella utmerket i sitt første slipp. Vi fant henne i samstand med makker, og i det jeg var på tur opp til henne lettet ei enkeltrype rett foran henne og makker. Et fuglearbeid uten reis, og også utmerket søk i hennes andre slipp kvalifiserte for 2. VK. Det må vi si oss meget godt fornøyde med!

Dart hadde sin debut på jaktprøve på Senjaprøven. Vi har vært meget godt fornøyd med ham på trening. Han har et utmerket søk, og er en sterk hund. Fuglebehandlingen har han vist å beherske godt; de fleste gangene står han i ro når fuglene letter uten at vi trenger å si noe som helst til ham. Sigleif er den som har trent ham, og han stilte også Dart på Senja. Samme blytunge føret, og ikke allverden med fugl lørdagen. Dart gikk meget godt uten å ha sjanse på fugl. Søndag jobbet han iherdig hele dagen, og var aller siste hund som ble avsluttet kl halv fem på ettermiddagen. Enda da hadde han guts til å jobbe videre, men da var det ikke flere makkere igjen for ham. Han fikk tallkarakterene 646444 av dommeren, og det sier mye om både jaktlyst og innsats, selv om det var vanskelig å ta seg fram i djupsnøen i skogen. Kritikken forøvrig var: "Dart starter i god fart på blytungt føre. Får med seg mye terreng i bredden med god framdrift. God kontakt med fører. Dart har jobbet som en helt hele dagen uten å komme for fugl." Slipptid: 100 minutter. Dommer: Rune Hoholm.  

Vi stiller begge hundene på Tromsøprøven kommende helg. Det blir Darts siste starter i UK. 6. mars er han 2 år, og da går han over i de voksnes rekker.