3. okt, 2016

Høst, og snart vinter.

Høsten har forlengst gjort sitt inntog, og vinteren kryper stadig nedover fjellsidene her nord. I natt har snøen lagt seg på ca 200 meters høyde, og værutsiktene videre tyder på at den kan bli liggende. Greit nok for oss som setter pris på vinteren..

Jaktuka i år gikk også denne gang til Reisavann sammen med våre gode venner Wenche, Lasse, Lillian og Ottar. Rypetellinga i august viste at bestanden var heller dårlig. "Noe" har skjedd i klekkinga og tiden etter da bestanden av stamfugl var stor sist vinter. Vi var med andre ord godt forberedt på at dette ble en ferie med lite ryper i sekken. Men ryper eller ikke - vi har hatt ei utrolig fin uke på vidda i godt lag! For Darts del er det virkelig synd at rypebestanden er som den er. Det gjør at han omtrent ikke har hatt fuglesitasjoner denne høsten, og det betyr at jeg ikke kan stille ham på prøve da jeg har sett ham så lite i fugl. Søksmessig går han til 1.UK. Cella har fungert utmerket på jakta, og hun blir stilt på seinprøven i Tromsø i midten av oktober. Ikke den enkleste prøven da rypene på denne tiden har flokket seg og sitter høyt til fjells. Men det blir den starten hun får denne høsten da hun mistet alle de tidligste prøvene pga løpetid.

Kommende helg har Nord-Troms Fuglehundklubb sin "lille prøve" i Reisadalen. Vi ønsker deltakerne lykke til, og håper at rypene som vanligvis sitter på dalbunnen på tidlighøsten har trukket opp i høyden nå etter at lauvet er borte fra trærne.

Bildet er fra jakta på Reisavann. Lillian, Wenche og jeg sørger for påfyll :-)