11. apr, 2016

Ravnkloas Dakota og Ravnkloas Crazy med flotte premier sist helg

11.04.-16
Debuten for de unge håpefulle er alltid en morsom og spennende opplevelse, både for eiere og oppdretter. På Rognan har Tony Kristensen og Ravnkloas Dakota øvd godt på denne debuten, og sist helg var de i ilden på Saltfjellet. Bodø JFF hadde vinterprøven i flotte og fuglerike terreng, og lørdag hadde Dakota slipptid på 70 minutter. Helt på slutten av dagen fant hun fugl som hun behandlet på beste måte. Dommerens vurdering av fuglearbeidet var "klassefuglearbeid", og hun ble avsluttet med 1.UK på sin aller første jaktprøvestart. Søndag var Dakota og Tony i ilden igjen på tungt føre. Denne dagen hadde Dakota 1 komplett fuglearbeid og en stand hvor makker kom inn i situasjonen og rypene dermed letta utenfor skuddhold. Litt sliten og preget av to lange dager ble Dakota avsluttet med en flott 2. UK. Meget bra prøvedebut for både Tony og den unge håpefulle!

Kritikken lørdag:
"Dakota starter ut i stor fart, og jakter bevisst med god bruk av vind og terreng i god kontakt. Utover dagen viser Dakota styrke og holder sitt gode søk videre. Stand langt ute. På førers ordre justerer hun seg til ny stand. Djerv og villig reis presist på enkeltrype. Komplett rolig i oppflukt og skudd. En talentfull unghund som viser et "klassefuglearbeid", og tildeles en velfortjent 1. UK"
Karakterer: 556444

På Geilo stilte Hanne Fevik Ravnkloas Crazy samme helg. Crazy oppnådde lørdag en flott 2. premie AK. Søndag hadde Crazy 80 minutters slipptid uten å komme for fugl.

Bildet er av Dakota.

Gratulerer til Tony og Hanne med fine premier!🙂