21. mar, 2016

NM-vinter på Andøya

21.03.-16
NM-vinter på Andøya er nå avsluttet, og selv om pointerlaget ikke hevdet seg i toppen av premielista er jeg likevel veldig godt fornøyd med Cellas innsats der. Cella var den yngste av pointerdeltakerne, og var den som var det "usikre" kortet i og med at hun aldri tidligere har deltatt på de åpne terrengene på Andøya og Hinnøya.  Men hun gjorde det hun skulle, og hadde et glimrende søk i sitt slipp på åpne myrer med lite vegetasjon. 20 minutters slipptid er det som hundene har til rådighet denne dagen, og Cella holdt høyt tempo hele tiden og revierte greit på myrene i Lovika. Dessverre ingen fuglearbeid på noen av pointerne, men individuelt ble Cella rangert som nr 5 av 21 hunder. De fire hundene før henne på lista hadde alle fuglearbeid, og da må vi si oss godt fornøyde med plasseringen til den unge håpefulle.

I NM-kvalifiseringen var vi uheldige med at dommerne ikke så fuglen hun sto på sammen med makker, så i stedet for egen stand ble det sekundering og slått på fugl. Hun var tydelig sliten den tredje dagen da vi stilte i Exit Cup. Det kan bli mye for et ungt hode med så mange inntrykk i løpet av ei helg..

Nå tar vi en velfortjent påskeferie! Arnøyprøven er neste prøvestart for oss. Der er jeg prøveleder, og vi gleder oss til ei fin helg på Arnøya den første helga i april!

VI ØNSKER ALLE EN RIKTIG GOD PÅSKE!