29. feb, 2016

Fantastisk debut i vinnerklassen for unge Cella!

29.02.2016
Den første jaktprøvehelga i vinter er avviklet, og FOR ei helg! I utgangspunktet hadde vi tenkt å vente med prøvestart til Tromsøprøven den første helga i mars, men Nordlysprøven på Altevatn virket fristende, så jeg fikk etteranmeldt både Kajsa og Cella til prøven. Kajsa lyktes ikke lørdag, og røk ut i kvalifiseringen. Dette var Cellas første prøvestart i VK. Vi har siden i høst sett at hun har utviklet seg veldig bra på søket, både når det gjelder format, vindbruk og intensitet. Spenningen var derfor stor, og gleden enda større da hun etter 2 fuglearbeid i kvalifiseringen; det ene med reis, ble avsluttet med 1.VK! -22 grader ved Altevatnet gjorde at starten på morgenen ble utsatt 1 time, og da graderstokken steg til -17 fikk vi klarsignalet for å dra i terrenget. Hvem sier at pointeren ikke er vinterhund??

Allerede lørdag var helga "berget" for vårt vedkommende, så finaledagen var min innstilling at alle positive happenings denne dagen ble bonus for oss. 13 hunder var kvalifisert til finalen, og fem var på premielista da dagen var over. Aller øverst befant Ravnkloas Cella seg med 1.VK m/ck etter et komplett fuglearbeid og ingen minus i løpet av dagen! En fantastisk debut for Cella som fortsatt er ung med sine 2 1/2 år. Hun har med andre ord hatt en lynkarriere fra 1.AK i høst til helgas 2x 1.VK; den ene med ck.

Pr. idag har Cella 50% premiering på jaktprøver. På 8 starter har hun premiegradene 1.UK, 1.AK, 1.VK og 1.VK m/ck finale. I tillegg er hun blitt Elitehund i NPK. Det må man vel kunne kalle en god start for unge Cella..

Jeg har etter denne helga oppnådd 4x 1.VK med tre forskjellige hunder på Altevatn. I 2002 fikk Raja 1.VK i kvalifiseringen på Midt-Troms FK's høstprøve. I 2008 oppnådde Rvnkloas B Dreng 1.VK finale i Nordnorsk mesterskap. Dreng var eneste premierte hund i finalen. Og til slutt har Cella 2x 1.VK fra vinterprøven til Ofoten FK denne helga. Må være selve go'terrenget vårt, dette...