7. feb, 2016

Oppkjøringen før jaktprøvene er i gang!

07.02.-16
Tiden siden slutten av november har satt både meg og hundene i dvalemodus. Lang forkjølelsesperiode på 2 hele måneder har gjort at det har blitt lite hundtrening denne perioden. I tillegg har jeg vært i Tromsø og jobbet, og også vært på 10 dagers ferie i utlandet. Men nå er vi i gang med oppkjøringen før jaktprøvene!

Siden slutten av januar har vi hatt noen turer i fjellet med alle tre hundene. I tillegg trener vi kondisjonstrening med snørekjøring. Vi har så smått begynt å snørekjøre med Dart, og det synes han er topp! Han tok teknikken allerede første gang vi forsøkte, og er veldig ivrig på å trekke. Ser fram til å kunne bruke ham enda mere i trekk ettersom han blir eldre.

Det vi ser er at Cella er i veldig godt slag! Siden i høst har hun lagt på formatet, slik at vi er godt fornøyde med henne på søket. Hun finner fugl og behandler de på beste måte, så det ser lovende ut for VK-start i vinter. Kajsa er som alltid stødig i fugl. Hun er den som har vært minst i aktivitet siden i høst, men hun jobber på og gir seg ikke selv om føret er tungt. Så formen er oppadstigende. Dart er nå blitt 11 måneder. Han er fortsatt ungdommelig, og det skal han selvsagt få lov til å være ennå ei stund. Søksmessig får han med seg mye terreng. Han er systematisk i søket, og markerer og er ivrig på rypelukt. Fuglene han har hatt kontakt med hittil har sittet i store flokker, og de er ikke de enkleste å bryne seg på for en ungdom. Men han vil få mange turer utover vinteren, og rypene blir nok mere samarbeidsvillig etter hvert.

I går var vi en tur på Arnøya og trente hundene. Stort snøfall i forkant gjorde at det var skikkelig tungt føre å jobbe på, men vi fikk likevel en tur på 4 timer. Både to- og firbeinte var godt fornøyde etter det!

Vi har bestemt oss for å ha et tredje og siste kull på Kajsa til høsten. Avlsmessig var det tre kull som var planen for henne, og de to kullene hun hittil har hatt ser veldig lovende ut. Vi vil bruke tiden framover til å bestemme oss for hvilken hanne vi skal bruke på henne.