12. okt, 2015

Ravnkloas Compis med 2. AK på Reisaprøven

12.10.-15
Selv om sommeren i nord har vært lite å skrive hjem om med tanke på været, har høsten innfridd på alle måter. Stabilt fint høstvær, mange turer i høyfjellet og lavlandet i Nord-Troms med og uten hunder, jaktprøver og ikke minst jakt. Med andre ord et perfekt tidspunkt for meg å avvikle 5 ukers ferie!🙂 De første dagene av jakta var Sigleif og jeg i Reisadalen. Fjellrypebestanden har vært stor i år, hundene har fungert godt på fjellrypene, og det har blitt greit med fugl i sekken. Lirypebestanden har vært mindre i dalen denne høsten.

Den andre uka av jakta dro vi sammen med våre gode venner Lillian og Ottar og Wenche og Lasse til Reisavann. Å ha mulighet for å være i dette området, og ikke minst ha vidda helt for seg selv etter storinnrykket uka før er unikt. Alle sju dagene var preget av godt vær, lange og fine jaktturer og selvsagt høy sosial faktor med god mat i trivelig selskap.

Sist helg sto Nord-Troms Fuglehundklubb som arrangør for Reisaprøven. Prøven er en liten prøve for UK/AK-hunder. Lars Petter Berg og Ravnkloas Compis hadde også i år tatt turen nordover. De har tidligere i høst stilt på prøver sørpå, men der har det vært lite fugl. I Reisadalen fikk de oppleve rene hønsegården første dag av prøven da Svartfosslia vartet opp med rikelig med fugl i hvert eneste slipp. Compis hadde et komplett fuglearbeid med flott reis, og to stander hvor fuglene letta utenfor skuddhold slik at situasjonene ikke ble godkjente arbeider lørdag. Litt minus denne dagen gjorde at han ikke gikk for høyeste premie, men Compis oppnådde en flott 2. AK. Søndag fant han igjen fugl og festet stand 150 meter ute. Men før Lars Petter rakk opp til ham kom makker inn og tok opp fuglene for ham. Fører og dommere fant Compis sittende bak åsen der han hadde stått på fuglene. Flere stander ble det ikke denne dagen, dessverre.

Gratulerer med fin premie til Lars Petter og Compis!