31. aug, 2015

1. AK til Cella!

31.08.-15
Cella og jeg deltok på Senjaprøven i regi av Midt-Troms Fuglehundklubb sist helg, og på hennes tredje start i voksenklassen slo hun til med 1. AK! C-kullet ble 2 år den 1. august, og det er selvsagt veldig moro at denne premien kommer så raskt etter fylte 2 år. Cella startet lørdagen ut i et glimrende søk, og allerede i sitt første slipp fikk hun et fuglearbeid med reis på ei enkeltrype. I sitt siste slipp finner jeg henne i stand i ei steinur mellom to bergknauser. Hun har en stor stein liggende på skrå framfor seg. Jeg går ned til henne og ber henne reise. Hun klorer seg oppover steinen for å komme seg over den, fester ny stand på den andre siden og reiser så på kommando et helt rypekull. For disse prestasjonene denne dagen fikk hun gjeveste premie i AK, og ble også kåret til beste AK-hund lørdagen.

Lars Petter Berg og kullbror Compis startet på Geilo samme helg. Compis fikk lørdag hederlige 2. AK. Han glimrer fortsatt på søk, og da eier og dommer var på tur ned til ham i stand, letter rypene han står på slik at han ikke får vist reis. Dermed ble det ikke høyeste premie denne gang. Men det er nok bare spørsmål om tid før 1. AK er i boks for Compis'en! Compis ble helga før stilt på Kjærprøven, men pga lite fugl kom han ikke for fugl noen av dagene, dessverre. Men også her overbeviser han med sine søkskvaliteter.

Gratulerer til Lars Petter og Compis med flott premie!

Jeg ble på forsommeren forespurt om å være i prøvekomiteen for NM-høst på Hjerkinn kommende helg. NM blir dette året arrangert av NPK. Det takket jeg selvsagt ja til. Førstkommende onsdag flyr jeg til Værnes, for deretter å kjøre opp til Hjerkinn. Det blir nok ei helg med mye arbeid, men jeg ser fram til ei ny helg i hundens tegn.. :-)