10. aug, 2015

Snart høst!

10.08.-15
Nå er sommeren snart over, og det er ikke mange ukene til både jakt og jaktprøvene starter igjen. Sommeren har vi brukt til apporttrening og litt dressur av alle tre hundene, og Cella var sist helg klar for å ta apportbeviset. Det klarte hun uten problemer.

Sist helg var vi på rypetaksering på Reisavann. Dette er en årlig oppgave som Nord-Troms Fuglehundklubb gjennomfører for Statskog. Spenningen er alltid stor med tanke på hvor mye fugl det er i de 9 telleløypene vi utfører arbeidet i. Samtidig er det en fin innkjøring med tanke på jakt og prøver. Kajsa har vært hjemme da hun har løpetid og er høyløpsk. Cella har fungert utmerket under tellinga! Hun viser meget gode takter i både fuglefinning og ikke minst hvordan hun behandler rypene. Det lover godt for høsten. Lille Dart har vært med i bånd i helga, og han har dermed hatt sin første kontakt med ryper. Han er en utrolig behagelig valp som vi bare blir mer og mer fornøyde med. Han går med så lenge vi går, og i pausene spiser han godt før han legger seg ned i lynget og sover helt rolig. Meget god psyke på ham, så vi gleder oss til fortsettelsen. Om ikke lenge er det mulig å slippe ham i fjellet her hjemme. Vi får også god tilbakemelding fra fornøyde valpekjøpere i både C- og D-kullene.

Ravnkloas C Nansen (Pimen's Kajsa - INT NJCh Ohlsmyrens P Respect) som ble 2 år for noen dager siden er blitt stilt på utstillingen på Nordiske Jakt- og Fiskedager på Elverum sist helg. Der har han oppnådd Excellent CK 2BHK. Gratulerer til Gry og Per Fleischmann! Gry har vært handler, og som hun selv sier: "Nansen er ikke bare nydelig, men har godt gemytt og er en knallflink jeger!"