12. mai, 2015

Tildeling av Margrethe-begeret fra NPK

12.05.-15
Helga 9.-10. mai var det samling for distriktskontaktene for pointerklubben og Årsmøte i NPK på Gardermoen. Dette er det fjerde året jeg sitter som DR, og dermed fjerde gang jeg er med på disse møtene. Det er alltid like hyggelig å treffe pointerentusiastene i NPK, og både møtene og den sosiale biten i helga var selvsagt hyggelig. Ekstra hyggelig var det at jeg ble tildelt utmerkelsen Margrethe-begeret 2014 fra NPK på søndagens Årsmøte. Begeret tildeles ei dame i NPK som har utmerket seg enten med egne hunder eller ved å ha bidratt positivt i NPK's arbeid.

Begrunnelsen for tildelingen til meg var følgende: "Margrethe-begeret 2014 tildeles Inger-Lill Løkås Pedersen. Inger-Lill startet med pointer i 1994, og i 1996 kjøpte hun tispa Raja fra Bjørnar Eidem. Raja var en hund som ga henne mye glede både på prøver og på praktisk jakt, og hun lå høyt oppe på lista over pointerresultater både i 2000, 2001 og 2002. Hun oppnådde 4x 2.UK, 3x 1.AK og totalt 12 premier i VK hvorav 2x 1.VK. På utstilling hadde hun 1.UK, 1.AK og 2.VK. Raja hadde to kull. Fra kullet i 2003 med NJCh Mostodalens Oluf beholdt hun Ravnkloas B-Dreng. Dreng var en solid bygget overskuddshund med stor jaktkapasitet som oppnådde 1.UK, 1.AK og 1.VK og 1.VK m/ck som beste resultater. På utstilling hadde han stort cert.

Inger-Lill's neste hund var og er Pimen's B-Kajsa. Med henne har hun oppnådd 1.UK, 1.AK, 3.VK og 2.VK finale som beste resultater. Kajsa har hatt et kull med Ohlsmyrens P Respect. Tre av hundene i kullet er stilt på prøve, og alle tre har oppnådd 1.UK; to av dem på første prøvestart. Hun har selv Ravnkloas Cella som har oppnådd 1.UK.

Inger-Lill har i fire år vært distriktskontakt for distrikt Troms og Finnmark. Et stort distrikt med mange gode pointere, og mange flotte og engasjerte pointereiere. Hun var første kvinnelige leder i Nord-Troms Fuglehundklubb i år 2000, og har ved flere anledninger vært prøveleder både på Arnøyprøven og på Reisaprøven. Har i flere omganger vært i styret i NTFK. I 2015 er hun medlem av prøvekomiteen for NM-høyfjell på Kongsvold."

Det er også særdeles hyggelig å bli valgt som styrerepresentant for NPK de 2 kommende årene! Jeg ser fram til å jobbe for denne flotte klubben sammen med engasjerte pointerentusiaster.

 

Vi har bestemt oss for å beholde Ravnkloas Dart fra kullet Pimen's Kajsa x Jutevatnets Birk. Dart er en herlig liten krabat som vi liker særdeles godt! Han har et topp lynne, og vi gleder oss til å følge utviklingen hans framover.