17. nov, 2014

Klubbmesterskapet og treningsturer

17.11.-14
Tiden vi er inne i er for oss ei ganske rolig tid. "Ganske" fordi vi ikke prioriterer lange jaktturer på denne tiden, men vi tar likevel turer i marka så hundene får sine trimturer. Siden siste oppdatering har Cella og jeg deltatt på klubbmesterskapet i regi av Nord-Troms Fuglehundklubb, og der ble vi nr 2. Cella hadde et flott fuglearbeid uten reis. Søket hennes er meget bra, og hun er stødig i fugl fortsatt. Er også fornøyd med at hun omtrent ikke støkker fugl. Den fuglen hun er i kontakt med er stort sett de hun finner og fester stand på.

I dag har vi hatt et par timers treningstur på Kågen. Cella holder god kontakt i det uoversiktlige terrenget, og hun viser gang på gang at hun er flink til å finne fugl.
Det gleder meg også at kullsøsknene hennes viser seg å være dyktige jegere i så ung alder! Flere av valpekjøperne har allerede felt både skogsfugl og storfugl for de unge håpefulle. I går fikk jeg bilde og rapport fra Lars Klev som er eier av Ravnkloas C Ramp. De var på jakt, og Lars hadde felt sin første tiur for Ramp. Kullet er nå 15 måneder. Moro!

Bildet er av Ravnkloas C Mira med sin første rype i høst. Mira bor på Sørøya, og eies av Line Andersen Tollefsen.